Komisionerët e Vetting-ut në luks të shfrenuar/ Nga dhëmbët te këpucët ortopedike, mbi 460 mln lekë për 12 persona

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vendosur të sigurojë jetën dhe shëndetin vetëm për komisionerët në përbërje të tij, duke përjashtuar këshilltarët dhe personelin.

Por kjo lëvizje e KPK është në shkelje të plotë ligjore, sepse në ligjin nr 84/2016, konkretisht në nenin 25 të tij, thuhet:

‘Mbrojtja e anëtarëve të institucioneve të rivlerësimit, personelit vendas dhe ndërkombëtar, anëtarët e institucioneve të rivlerësimit, personat e lidhur me ta, si dhe personeli mbështetës i Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit gëzojnë të drejtën për mbrojtje të veçantë nga shteti, për jetën, shëndetin dhe pasurinë e tyre, sipas legjislacionit në fuqi për mbrojtjen e veçantë.’

Në këto dokumente duket qartë sigurimi i jetës dhe shëndetit nuk është bërë as për komisionerin publik, e as për këshilltarët dhe personelin, por shuma e parashikuar për KPK prej 460 milionë lekë dhe është ndarë vetëm mes 12 komisionerëve.

Por skandali nuk mbaron këtu, në fakt sapo ka filluar.

Sipas dokumenteve të publikuara, vetë kontrata e firmosur e sigurimit të jetës me kompanitë e sigurimit ngre mjaft pikëpyetje.

Pse check up për këta zyrtarë të lartë duhet të bëhet në Vienë dhe me një kosto shumë të madhe, kur ky shërbim ofrohet edhe në Shqipëri?

Pse duhet të paguhen siguracione luksi edhe për dhëmbët e njerëzve më të paguar në Shqipëri?

Përfitimi vjetor për çdo komisioner të KPK kap shifrën 20.000.000 lekë dhe ai/ ajo mund të zgjedhë të trajtohet në Shqipëri ose në një nga vendet e BE, kudo që dëshiron.

Dhe nuk po flasim për spitale shtetërore, por private. Madje, në rast se pacienti-komisioner ka nevojë të qëndrojë disa ditë në këtë spital, ai mund të përdorë një dhomë private dhe nuk duhet të vuajë kompleksin për ta ndarë atë më një pacient tjetër.

-Transporti po ashtu është i mbuluar nga taksat e shqiptarëve, në masën 100%.

-Shpenzimet për mjekët anestezistë, specialistë, kiurgë-100%.

-Shpezime për materialet dhe nuk përfitimi nuk mjafton vetëm tek dhoma e disa ditëv qëndrimi , por edhe tek qeraja e dhomës pas operacionit, të gjitha këto në masën 100%.

LEXO EDHE  OFL u kërkon formularin e vetdeklarimit 5 të dënuarve (EMRAT)

Komisioneri-pacient nuk duhet të shqetësohet as për kujdesin intensiv, reanimacionin, ilacet në spital, përfshirë oksigjenin dhe gjakun plazmë, të gjitha i mbluon buxheti i shtetit në 100%, asnjë qindarkë nga xhepi i tij.

Nuk mbaron me kaq, 100% mblulohen edhe:

-Kontrollet diagnostifikuese, patologjike, rrezet X, scane CT, scane MRI, scane PET.

-Radioterapi-Kemioterapi

-Proteza ose paisje të ngjashme mjekësore

-Transplant i organeve

-Akomodim dhe ushqim

Nëse pacienti-komisioner nuk ka nevojë të qëndrojë në sopital, ai mund të marrë diagnozën e nevojshme po falas, dmth nga ‘dhuratë’ nga shqiptarët.

-Vizita tek mjeku specialist-100%

-Kontrollet diagnostifikuese, patologjike, rrezet X, scane CT, scane MRI, scane PET dhe çdo lloj tjetër ekzaminimi që mjeku i rekomandon-100%

-Fizioterapi, ilaçe të rekomanduara nga mjeku dhe terapi mbështetëse të çdo lloji (akupunkture, honopati, osteopati, kiroprakti) -100%

-Ndërhyrje kirurgjikale-100%

-Transporti me ambulancë rrugore-100%

Nuk mbaron me kaq, komisionerët mund të kenë neojë për shpenzime dentare që po ashtu paguhen nga xhepat e qytetarëve shqiptarë.

1.Trajtim dentar emergjent, trajtim dentar mbushje, heqje, ura, emergjenca dentare, impiante proteza- 45.000 lekë

2.Kujdesi për shikimin: 1 palë xhama syzesh, ose lente në vit ose korrektim i numrit, çfardo që dëshiron komisioneri

3.Kujdesi për dëgjimin: 1 aparat për secilin vesh çdo tre vjet

4.Kujdesi ortopedik: këpucë ortopedike, sholla ortopedike, aparate të drejtimit të shtyllës kurrizore në rast skolioze

Shteti mendon dhe kujdeset edhe për shëndetin e Komisionerëve të KPK gjatë udhëtimeve që ata mund të bëjnë

Sigurimi në udhëtim

Shpenzimet për emergjencat mjekësore 1250000 lekë dhe kudo në botë.

Sigurimi i jetës

Përfitimi për vdekje natyrore dhe aksidentale-20.000.000-brenda dhe jashtë territorit të Shqipërisë

Kujdesi parandalues- check-up

Europë-Shqipëri-15000 lekë-1 herë në vit

Në fund të kontratës thuhet se këto adresohen vetëm për 12 komisionerë të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. /Tirananews