Zgjedhjet në Serbi/ Shqiptarët me 4 deputetë

Serbia sot mbajti zgjedhjet e përgjithshme, për të cilat u votua edhe në vendet e banuara me shumicë serbe në Kosovë.

Tashmë janë publikuar edhe rezultatet preliminare të cilat nxjerrin fituese partinë e Aleksandar Vuçiç me 62,7 përqind.

Alternativa Demokratike Shqiptare sipas këtyre rezultateve preliminare ka fituar 4 vende në Parlamentin e Serbisë.

LEXO EDHE  Nikolli: Erdogan solli në Shqipëri një model të ri, u soll si vëllai i madh

Partitë shqiptare në Luginën e Preshevës kanë bashkuar forcat dhe kanë marrë pjesë me një koalicion të vetëm në zgjedhjet e përgjithshme të Serbisë.

Nëse rezultatet nuk ndryshojë, ky është numri më i madh i deputetëve që kanë fituar ndonjëherë partitë shqiptare në parlamentin serb.