Skandali/ Ministria e Arsimit ishte në dijeni të abuzimeve seksuale në shkollën e Babrrusë

Abuzimi seksual me nxënësen 15-vjeçare të shkollës në Babrru merr përmasat e skandalit. mësohet se Ministria e Arsimit ka qenë në dijeni të abuzimeve seksuale në shkollën e Babrrusë.

Një tjetër abuzim seksual u fsheh dhe abuzuesi u rikthye ne shkollë.

Ndiqni prononcimin e dhënë nga Drejtori i kësaj shkolle për Syri TV, z. Besnik Daci, që hedh më shumë dritë mbi situatën:

“Unë jam pezulluar që më datë 2 qershor 2020 nga puna, jo për motive ligjore. Argumenti, në shkresën që disponoj aktualisht, është i tillë: për situatën e krijuar deri në zbardhjen e rrethanave të ngjarjes. Unë dua të shprehem nëse ma jepeni mundësinë.

Ndjehem i keqardhur. Ndiej përgjegjësi nga ana morale pa masë, sepse ngjarje kaq të shëmtuara ndodhin në një komunitet dhe fatkeqësisht në komunitetin ku unë banoj.

LEXO EDHE  Emrat/ Përplasi për vdekje 57 vjeçarin, ja kush është 20 vjeçari i shpallur në kërkim

Dua të bëj me dije, dua të bëj një transparencë reale për këtë çështje, pasi trysnia dhe deformimi i situatës ka qenë hap pas hapi deri në momentin që flasim.

Së pari, nxënësi i abuzuar, pretendent i abuzuar, ka mbaruar detyrimin shkollor pranë kësaj shkolle në vitin 2018-2019.

Ish-roja i shkollës është larguar nga ky institucion më datën 30 korrik 2019.

Gjatë gjithë kësaj kohe që ato kanë qenë në komunikim dhe në ushtrimin e punës në shkollë, nuk kam pasur asnjë lloj shqetësimi, asnjë lloj ankese nga mësuesi kujdestar, nga ve nxënësi, nga prindi ose nga psikologu”.