“Rekordi historik me 1.2 mld euro borxh”/ Aktivisti: Na ka mbetur të kapim Kryeministrin me shkelma…

Pano Soko, aktivist i Nismës Thurje, përmes një postimi në rrjet shkruan se në 2020 po vendoset rekordi historik me 1.2 mld euro borxh. Soko Shkruan se 500 mln euro janë Eurobondi dhe 7– mln si kredi nga Banka Botërore.

“Kur e mori pushtetin Rilindja, Shqipëria kishte 5.9 miliardë Euro borxh. Në 2020 do të ketë 13 miliardë.
2.2-fishim. 7.1 miliardë Euro më tepër.

E gjeni dot çfarë bëri me këto 7.1 miliardë që mori borxh këto 7 vjet? ……

– As unë s’e gjej dot.

Dhe siç e ka për zakon që pasi të vjedh, të tall, sot miratoi dhe një ligj kundër KÇK. 🤦‍♂️🤦‍♂️

Pasi ka bërë kasapanën, tani thotë stop, s’ka më kap ça t’kapësh.

Po ku ka mbetur gjë pa kapur këtu. Vetëm me kap Kryeministrin me shqelma, se çdo gjë tjetër ka mbaruar punë”, shkruan Soko në reagimin e tij në rrjet.

Postimi nga Pano Soko

Këtë vit po marrim 2 borxhe. 500 milionë Euro si Eurobond dhe 700 milionë Euro si kredi nga Banka Botërore.

LEXO EDHE  Kulla gjigande ngjitur me sheshin Skënderbej, hapen themelet e 25-katëshit

1.2 miliardë Euro në një vit – Rekord Historik!

Ne kemi aktualisht:

9 miliardë Euro borxh të shkruar.
2.2 miliardë Euro detyrime konçesionare.
1.2 miliardë Euro borxh të parashikuar (v.2020)
600 milionë Euro detyrime të prapambetura ose konflikteve gjyqësore të vendosura (përfshirë Bechettin).

Në total 13 miliardë Euro!

Nëse GDP e 2020-ës pritet të jetë rreth 14 miliardë Euro, i bie që borxhi total në 2020 të jetë 92% e GDP.

Kur e mori pushtetin Rilindja, Shqipëria kishte 5.9 miliardë Euro borxh. Në 2020 do të ketë 13 miliardë.
2.2-fishim. 7.1 miliardë Euro më tepër.

E gjeni dot çfarë bëri me këto 7.1 miliardë që mori borxh këto 7 vjet? ……

– As unë s’e gjej dot.

Dhe siç e ka për zakon që pasi të vjedh, të tall, sot miratoi dhe një ligj kundër KÇK. 🤦‍♂️🤦‍♂️

Pasi ka bërë kasapanën, tani thotë stop, s’ka më kap ça t’kapësh.

Po ku ka mbetur gjë pa kapur këtu. Vetëm me kap Kryeministrin me shqelma, se çdo gjë tjetër ka mbaruar punë..