E hënë, Shtator 28, 2020
Etiketimet Borxhi

Etiketim: borxhi

Detyrimet e prapambetura pritet të arrijnë në 560 mln euro këtë...

Ministria e Financave njoftoi në treguesit e Kuadrit Makroekonomik 2020-2023 se borxhi publik jashtë treguesve fiskale (detyrimet e prapambetura) do të arrijnë gjatë këtij...

Vlerësimi i euros në mars me 7%, rriti stokun e borxhit...

Nënçmimi sistematik i euros në tre vitet e fundit e ka ndihmuar qeverinë të administrojë kostot e borxhit të jashtëm. Një rikthim në vlerat...

Borxhi publik real i Shqipërisë rrezikon të tejkalojë nivelin 100% të...

Konfindustria ka ngritur shqetësimin në lidhje me rritjen e borxhit publik. Në një njoftim, Konfidustria thekson se borxhi publik zyrtar i Shqipërisë në vitin 2020...

Borxhi publik rrezikon të shkojë 77% të PBB-së prej pandemisë

Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar dëme të pashembullta kudo në ekonominë globale dhe ka krijuar tendosje për sistemin financiar në shumë vende, por Shqipëria...

Borxh për të larë borxhin, Eurobondi 650 milionë euro diskutohet te...

Komisioni i Ekonomisë diskutoi sot për eurobondin, një projektligj i hartuar nga Ministria e Financave, që konsiston në marrjen e huasë në vlerën e...

Pandemia e coronavirusit ndikon në financat e Man.United, rritet ndjeshëm borxhi

Pezullimi i futbollit për shkak të pandemisë së coronavirusit duke se kanë dhënë efektet e para në financat e Manchester United që ka bërë...

Pas sëmundjes, vjen borxhi

Për të përballuar koston e lartë të pandemisë, qeveritë duhet të gjejnë ekuilibrin e duhur midis stimulit dhe përmbajtjes Udhëheqësve kombëtarë u pëlqen t’i përshkruajnë...

1.35 miliardë euro borxh në shpëtim të ekonomisë, ja si janë...

FMN dhe Ministria e Financave parashikojnë se kriza e COVID-19 do ta çojë deficitin buxhetor të këtij viti përtej 5% të PBB-së. Nevojat për...

FMN: Tërmeti dhe koronavirusi e çuan borxhin e Shqipërisë në 75,6%...

Efektet negative të tërmetit të 26 nëntorit 2019 dhe kriza ekonomike që krijoi pandemia Covid do të çojnë borxhin publik të vendit tonë në...

Kriza nga COVID-19 nuk sjell rritje të interesave të borxhit publik

Parashikimet për një trefishim të deficitit buxhetor të qeverisë gjatë këtij viti dhe rrjedhimisht, rritjes së pritshme të huamarrjes publike për të përballuar pasojat...

Rothschild & Co, këshilltari i Qeverisë për menaxhimin e borxhit shtetëror/...

Rothschild & Co do të jetë këshilltari i qeverisë për menaxhimin e borxhit shtetëror. Ministria e Financave bëri me dije se tashmë ka përfunduar...

Ndryshon sërish buxheti, borxhi rritet me 116 mln euro/ 9-fishohet fondi...

Qeveria shqiptare, nëpërmjet një akti normativ, ndryshoi buxhetin e vitit 2020, duke bërë ndërhyrje në krahun e shpenzimeve dhe kufirin e borxhit publik, por...

BSH planifikon injektimin e parave përmes blerjes së borxhit të qeverisë/...

Pas uljes së normës bazë të interesit në 0,5% dhe heqjes së kufizimeve për likuiditet, Banka e Shqipërisë lajmëron se do të aplikohet politika...
WhatsApp DENONCO