Ahmetaj: Në Nëntor, 1050 banesa të rindërtuara nga tërmeti kalojnë në pronësi të qytetarëve

Qeveria ka vendosur që në periudhën 20-26 nëntor të shpërndajë 1050 apartamente dhe shtëpi individuale të rindërtuara dhe t’u kalojnë në pronësi qytetarëve. Familjet në nevojë do të jenë të parat që marrin banesat, ndërsa shpërndarja e të tjerave do të bëhet me short publik. Lajmi u bë i ditur nga ministri Ahmetaj pas përfundimit të mbledhjes së qeverisë.

Dua të informoj publikun për një vendim shumë të rëndësishëm për rindërtimin, sapo filloi procesi i kalimit të shkollave në pronësi të bashkive. Jemi duke folur për përfundimin e një numri të madhe të shkollave të rindërtuara që i kalojë bashkive për administrim në vazhdim dh në mirëmbajtje. E dyta, dua të ndaj me qytetarët që ky muaj do jetë i rëndësishëm për familjet e dëmtuara para dy viteve. Ne kemi procesuar për të kaluar në pronësi ët plotët ë qytetarëve, të familjeve të dëmtuara shtëpi, njësi individuale dhe apartamente në shumë njësi të vendit. Për familjet në nevojë shpërndarja do bëhet menjëherë, ndërsa për pjesën tjetër të familjeve shpërndarja do të bëhet me short publik. Shorti do të bëhet në ambiente të hapura. Vetëm në periudhën 20-26 nëntor do të shpërndahen 1050 ambiente individuale”, tha Ahmetaj.

LEXO EDHE  Kosova bojkoton Lojrat Olimpike në Pekin