Reporterët pa Kufij kundër Ramës: Po minon lirinë e fjalës

Reporterët pa Kufij dënojnë deklaratat e kryeministrit Edi Rama ndaj mediave online gjatë një konferencë të OSBE-së të hënën, duke i krahasuar me nazistët, terroristët dhe pedofilët.

“Akoma më shqetësuese pasi Parlamenti planifikon të diskutojë ndryshimet në ligjin për mediat, të njohura si paketa kundër ‘shpifjes’!”, thuhet në reagimin e Reporterët pa Kufij.

LEXO EDHE  Biznesmeni i ekzekutuar në Fier, në 1997 iu v*a vëllai/ Detajet

“Siç ishte hartuar më herët, ndryshimet do të lejonin vendosjen e sanksioneve joproporcionale ndaj mediave online nga AMA, një autoritet i kryesuar nga ish-këshilltarja e Edi Ramës.

Ligji kërkon ndryshime së bashku me rekomandimet e Komisionit të Venecias për të shmangur minimin e lirisë së fjalës!”, thuhet më tej në deklaratën e Reporterëve pa Kufij.