Në auditor vetëm studentët e vaksinuar, zbardhet mesazhi ultimativ

Pas vendimit zyrtar se procesi mësimor në universitete do të niste me 11 tetor, dy ditë më parë u lajmërua se ai do të shtyhej deri më 18 tetor.

Shtyrja e mësimit nga Ministria e Arsimit u bë me arsyetimin që studentët të kenë me shumë kohë për tu vaksinua masivisht nga data 11-17 tetor dhe për të qenë të pranishëm në auditore.

Ditën e sotme faqja më e madhe në rrjetet sociale ku studentët adresojnë problemet dhe shqetësimet e tyre “Studentët denoncojnë” ka publikuar një mesazh ku në një nga universitetet në Tiranë u është thënë studentëve se të gjithë ata që nuk janë vaksinuar nuk do të lejohen në auditor dhe as nuk do të mund të kryejnë mësimin online.

LEXO EDHE  Papagall i vra*ë dhe një plumb në oborr/ Kërcënohet familja në Dhërmi

Poshtë kësaj fotoje kanë vërshuar komentet e studentëve të cilët e cilësojnë një presion të pastër që ata të vaksinohen dhe pa dëshirën e tyre duke i privuar nga mundësia për të marrë pjesë në proces mësimor.

Kujtojmë se vaksinimi masiv i studentëve ka hasur në shumë kundërshti dhe deri më tani janë kryer dhe protesta dhe diskutime ku një pjesë e konsiderueshme e tyre janë skeptike dhe nuk duan të vaksinohen.

Mesazhi: