Një vit jetë në Mars, NASA kërkon 4 vullnetarë, ja kushtet që duhet të plotësojnë (Video)

NASA ka ardhur me një kërkesë tjetër, lidhur me planet që ka për krijimin e një jete në Mars. Në një njoftim të fundit, gjigandja NASA ka kërkuar 4 vullnetarë që të kalojnë një vit jetë në Mars, pasi qëllimi tyre është për të praktikuar jetesën në këtë planet.

Sigurisht, udhëtimi nuk do jetë pikërisht në këtë planet, por në një improvizim. SIPAS NASAS, ky vend ndodhet në Qendrën Hapësinore Johnson të NASA -s në Houston, Texas. Sipas njoftimit të NASA-s, këta vullnetarë do jetojnë si të ishin në mars, duke nisur nga vonesat e komunikimit, limiti i burimeve dhe dështimet e pajisjeve.

LEXO EDHE  Ky është kuptimi i fjalës 'nazist'

Gjithashtu, NASA ka treguar se këta vullnetarë do kryejnë shëtitje të stimuluara dhe do kryejnë kërkime shkencore. NASA gjithashtu ka disa kushte për këta vullnetarë. Ata duhet të jenë në moshën 30-35-vjeçare, të jenë të diplomuar Bachelor dhe Master, STEAM, me përvojë “2-vjeçare” profesionale, ose të kenë punuar si pilot në një avion 1.000 orë.