“Ford” nuk do të prodhojë më makina në Indi, mbyll fabrikat

2020 Ford Explorer ST - First Drive - Portland OR, June 2019

Kompania amerikane “Ford”, do të ndalojë prodhimin e makinave në Indi dhe do të mbyllë të dyja fabrikat që ka në këtë shtet.

“Ford” ka thënë se do të mbyllë fabrikat në rajonet Gujarat dhe Tamil Nadu në çerekun e dytë të vitit 2022, mirëpo do të vazhdojë të krijojë motorë makinash për eksport. Kjo njëherësh është kompania e fundit e madhe që largohet nga India në vitet e fundit.

“Ford” ka pësuar humbje operative prej më shumë se dy miliardë dollarësh në dekadën e fundit në Indi dhe kërkesa për makina të reja është dobësuar, ka thënë kompania. Kjo kompani ka prodhuar makina në Indi për 25 vjet, mirëpo ka pasur vështirësi në konkurrencë.

LEXO EDHE  “Gjithçka duket e errët”, talebanët marrin një tjetër masë, përjashtojnë vajzat nga shkollat e mesme

Sipas raportimeve, Ford ka zotëruar më pak se dy për qind të tregut të makinave të pasagjerëve dhe kompania është renditur e nënta në Indi, sa u përket prodhuesve më të mëdhenj të makinave.