Nis punën udhëheqësi i Afganistanit, urdhëron të ruhet ligji i sheriatit

Udhëheqësi i qeverisë së Afganistanit siç u bë me dije një ditë më parë, është një nga militantët më të kërkuar nga FBI. Mësohet se në ditën e dytë të punës, ai ka urdhëruar që të ruhet ligji i sheriatit. Kështu bëri me dije kryeministri i ri i vendit islamik, Mullah Mohammad Hassan Akhund.

“Unë i siguroj të gjithë bashkatdhetarët se figurat do të punojnë shumë drejt respektimit të rregullave islame dhe ligjit të sheriatit në vend. Të gjithë do të marrin pjesë në forcimin e sistemit dhe Afganistanit dhe në këtë mënyrë, ne do të rindërtojmë vendin tonë të shkatërruar nga lufta,” tha Akhundzada.

Kujtojmë se Afganistan u mor nga talebanët me 15 gusht, ndërsa deri me 31 dhjetor, ushtarët amerikanë qëndruan për të evakuuar sa më shumë afganë.

LEXO EDHE  Gjendet e vdekur në banesë vajza 5-vjeçare, dyshohet se e ka vrarë nëna e saj