Zgjedhjet e 25 prillit, Olsian Çela takon shefen e vëzhguesve të ODIHR/ Ja çfarë diskutohet

Olsian Çela, Prokurori i Përgjithshëm, takoi sot ambasadoren Urzula Gacek, shefe e misionit vëzhgues të OSBE/ODIHR-it për ecurinë e zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.

Pikat kyçe që u diskutuan në këtë takim ishin njohja e rolit te prokurorisë për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit, garantimi i integritetit të personave që zgjidhen, emërohen ose ushtrojnë funksione publike dhe hetimi i veprave penale në fushën e zgjedhjeve nga prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm.

Gjatë takimit Prokuroria e Përgjithshme diskutoi edhe pjesën e ndhmës që kjo prokurori ofron në funksion të përmbushjes së misionit vëzhgues të OSBE/ODIHR, shkëmbim informacioni dhe kordinimin e aktiviteteve para dhe deri në fund të proçesit zgjedhor.

LEXO EDHE  I gjenden 2 pushkë dhe kanabis në banesë, pranga 47-vjeçarit

Në përmbushje të detyrimeve kushtetuese e ligjore për mbarëvajtjen e proceseve zgjedhore, Prokurori i Përgjithshëm në datë 31 mars 2021 nxorri udhëzimin e përgjithshëm “Për disa ndryshime e shtesa në udhëzimin e përgjithshëm Nr.3, dt. 21.06.2019 “Mbi masat administrative dhe procedurale në prokuroritë me juridiksion të përgjithshëm në periudhën para dhe pas zgjedhore”, shpërndarë të gjitha prokurorive.