BE nuk hapi kufijtë me Shqipërinë, gazetarja: Shkak dështimi i qeverisë me menaxhimin e Covid-19

Këshilli i BE-së miratoi listën e vendeve të cilat do u hiqet kufizimi i udhëtimit. Në këtë listë nuk është Shqipëria.

Gazetarja e Erisa Zykaj raporton nga Brukseli për abcnews.al se mënyra se si po menaxhohet situata në e koronavirus në Shqipëri ka ndikuar në vendimet që janë marrë nga Këshilli i BE-së.

“Duke parë situatën epidemiologjike të dy javëve të fundit kishte një ndryshim të dukshëm.

Një nga kriteret ka qenë si po menaxhohet situata e pandemisë, në spitale, institucione… Të gjitha këto kanë ndikuar. Krahasuar në ato që kanë raportuar nga të gjithë shtetet.

LEXO EDHE  3 shqiptarët rrahin një koreano jugor

Vetë shtetet duhet të kishin reaguar dhe kjo nuk është bërë. Vendet e tjera nuk kanë bërë punën e tyre siç duhet. Më parë ka qenë vetëm një rekomandim i KE për kufizimet e udhëtimeve jo esenciale. Shumë shtete anëtare nuk e ndoqën rekomandimin e Komisionit Evropian”.

Ajo shtoi se në lidhje me këtë situatë duhet një forcë bindëse, me shifra, apo me arsyetimin që vendet e Ballkanit kanë një perspektive Evropiane. Kjo sipas saj duhet të bëhet për dy javë.