Duma: Vijmë në pushtet me votë, nuk ia kemi lënë në dorë ambasadorëve

Rudina Hajdari, anëtare e Këshillit Politik, tha se kërkesa për Qeveri tranzitore, nuk është pjesë e diskutimeve mes këtij këshilli dhe ambasadorëve.

Por ish-deputetja demokrate Grida Duma, e ftuar në “Tempora” u shpreh se PD do të vijë në pushtet me votë dhe qeveri tranzitore.

“Ajo që do të zgjidhim është marrja e pushtetit me votë, me zgjedhje të parakohshme dhe me qeveri tranzitore. Pa diskutim do ta marrim pushtetin me votë, dhe nuk e kemi lënë në biseda tavolinash apo në dorë të ndërkombëtarëve.

LEXO EDHE  Koronavirusi/ Mjeku i njohur: Shqipëria në dorën e 7 personave, të tjerët janë për të folur në televizione

Ne e dimë misionin tonë për të ndërtuar një gur në pjesën formale në ligjvënie dhe për të kuptuar se disa gjëra e tejkalojnë ligjin”, tha ajo.

Lidhur me sistemin zgjedhor, Duma tha se do të punojmë për përmirësimin e sistemit dhe hapjen e tij, ne duhet të punojmë për embrionin e tij, që është vota e lirë.

“Bëni çfarë të doni me sistemin, se jam për listat e hapura kombëtare, pasi gjithçka nis nga vota e lirë”, tha Duma.