Shehu thirrje Qeverisë: Mbyllni Call Center dhe fasoneritë, rrezik për Covid 19

Ish-deputeti demokrat, Tritan Shehu, i ka drejtuar një thirrje Qeverisë që të mbyllen aktivitetet e fasonerisë dhe Call Center, duke i cilësuar ato si rrezik për infektimin nga Covid 19, veçanërisht kur nuk respektohet distancimi social.

Shehu shprehet se edhe specialitët italianë vlerësojnë se aktivitetet ekonomike që kryhen me koncentrime punonjësish, në ambiente të mbyllura, zhvlerësojnë masat e përgjithshme të distancimit social.

Postimi nga Tritan Shehu

”Distancimi fizik” komprometohet rende nga aktivitete si i Call Center, ”fason” etj.

Edhe sipas specialisteve italiane, me disa nga te cilet jam ne kontakt, aktivitet ekonomike qe kryhen me koncentrime punonjesish, vecanerisht ne ambjente te mbyllura, cvleresojne masat e pergjitheshme te “distancimit fizik”.

E konsiderojne kete nje nga aresyet kryesore te diferencave shume te medha te gjendjes ndaj kesaj pandemie midis Veriut te Italise e pjeseve te tjera.

LEXO EDHE  Pollo: Negociatorët e Ramës me Brukselin miratuan shembjen e Teatrit

Ne Lombardi etj, aktiviteti ekonomik bazohet ne ndermarjet gjigande prodhuese, bankat e medha, institucione strategjike etj, me koncentrime njerezore, qe veshtire se mund te mbyllen terresisht.

Ndersa ne pjeset e tjera te Italise dominon ndermarja e vogel dhe e mesme, fermeret, punonjesit autonome etj, pa koncentrime te medha e lehtesisht te bllokueshme.

Ne vendin tone, ku dhe kushtet e punes se atyre ndermarjeve me koncentrime te larta jane shume larg atyre italiane, mbyllja e asaj kategorie duke i mbeshtetur financiarisht eshte nje domosdoshmeri urgjente dhe krejt e realizueshme, gje e kerkuar me insistim nga PD.