Ndihma për rindërtim në shifra dhe grafikë

Rreth 1,15 miliardë euro u premtuan për Shqipërinë nga komuniteti ndërkombëtar si mbështetje për përpjekjet për rindërtim pas tërmetiti të 26 nëntorit 2019.

Shifrat janë premtime në parim dhe shumë nga fondet e premtuara do të mund të merren vetëm nëse plotësohen kushte dhe ekzistojnë projekte konkrete.

LEXO EDHE  Sherr masiv në Tiranë, njëri përfundon i plagosur te Trauma

Duhet theksuar se pjesa dërrmuese e mbështetjes së premtuar është hua, e cila do të duhet të paguhet mbrapsht nga Shqipëria.

Më poshtë Exit News sjell në shifra dhe grafikë një përshkrim të parë rreth fondeve të premtuara.

 

 

/exit.al/