“Paguhen 5 persona për një vend pune”, Kalaja: Të bëhet një ligj që titullari që humb gjyqin të paguajë vetë paratë

Aktivisti Aulon Kalaja i ftuar në Fax News foli në lidhje me aktualitetin politik në vend. Kalaja po ashtu nënvizoi faktin e poltizimit të administratës dhe heqjes pa të drejtë specialistëve.

Aktivisti u shpreh se duhet të bëhet një ligj që titullari që humb gjyqin për sa i përket shkeljes dhe heqjes nga puna të njerëzve, duhet ti paguajë vetë paratë.

“Kryeministri Edi Rama për një vend pune paguan 5 veta, për shkak të nepotizimit, sepse ka humbur shumë gjyqe me qytetarët shqiptarë. Unë kam dy persona në familjen time që janë pushuar dhe kanë fituar gjyqin. Gjykoj se duhet të bëhet një ligj që titullari që humb gjyqin për sa i përket shkeljes dhe heqjes nga puna të njerëzve, duhet ti paguajë vetë paratë. Vetëm kështu do të kemi njerëz të përgjegjshëm që mos të heqin njerëz të aftë nga puna.

Duhet ti paguajë vetë paratë, vëtëm kështu do të kemi njerëz të përgjegjshëm që nuk e shohin administratën si pronë private.

Fusin të dashurat e tyre, motrat, vëllezë, dhe heqin njerëzit e aftë nga puna. Këto që hiqen fitojnë te drejtën në gjykatë dhe paguhen me pagë. Këto para nuk i paguan ai që i ka hequr nga puna por i paguajnë nga taksat tona.”- u shpreh Kalaja.

LEXO EDHE  Kërkimi shkencor dhe inovacioni në bisht të kalldrëmit