Prokurorët, të ashpër me shtresat e dobëta/ Olsian Çela: Kemi avokatë që hedhin firmën atje ku u…

Kandidati për Kryeprokuror, Olsian Çela, tha gjatë seancës dëgjimore në KLP, se prokurorët kanë aplikuar gjithnjë masa penale të ashpra, por sidomos me shtresat më të dobëta të shoqërisë.
Duke iu përgjigjur pyetjeve të anëtarëve të KLP-së, Çela nënvizoi që ka avokatë të cilët firmën e hedhin atje ku u kërkohet, tha ai, e jo aty ku duhet.

“Ka raste kur kanë pretenduar dhunën, mungesën e autenticitetit të firmës në atë që kanë firmosur shpesh kanë kërkuar avokatë mbrojtës dhe kemi konstatuar shpesh mbrojtje jo efektive nga avokatët që caktohen nga oficerët gjyqësorë ne momentet e para. Këto jane sinjalizime që ne na vijnë shpesh dhe kur përgatita këtë platformë ishte një nga gjerët që më shqetëson më shumë.
Se çfarë do kishte kuptim ky sistem ligjor nëse ne s’do jemi në gjendje ti sigurojmë garancitë themelore kur qytetarëve u kufizohet liria?

LEXO EDHE  Arrestohen 2 vajza kosovare, çfarë tentuan të bënin në portin e Durrësit

Avokatët shpesh s’janë avokatë, vendosin firma aty ku u thuhet të firmosin.

Njerëzit izolohen dhe një avokat që s’bën detyrën kjo është shumë e rrezikshme, këto duhet të marrin fund. Shteti ligjor duhet të garantojë të drejtën e qytetarëve.
Nga njëra anë të kontrollojmë prokuroret e oficerët e nga ana tjetër mbrojtja të jetë jo informale”, tha Çela.

Në vijim, ai shtoi se masat e sigurimit kemi qenë të ashper me shtresat e dobëta, ne thellojmë problemet sociale e duke bërë këtë përgatisim breza të rinj që janë në rrugë sot e nesër janë fidanishtet e krimit.

“Prokuroria e policia gjyqësore duhet të ketë një vizion, jo thjesht aplikimi i ashpër i ligjit, të kemi vizion të gjerë mbi shoqërinë. Jemi kthyer ne rober te statistikave, sa trajnime ka bere prokurori, por sa te mira jane prokuroret pas ketyre trajnimeve?”, tha Cela.