Basha: Pashain e gënjen mendja që i di të gjitha, por…

Kreu demokrat Lulzim Basha e cilësoi Ligjin e Arsimit të Lartë si shkakun kryesor që sistemi arsimor në vend është në një ditë të zezë.

Basha tha se ligji i miratuar në 2015-ën, i vuri kazmën universiteteve publike, duke shtuar se demokratizimi i sistemit arsimor do të jetë prioritet për ne.

“Arsimi do të jetë në një ditë më të zezë nëse vazhdohet me këtë ligj të Arsimit të Lartë, që i vuri kazmën universiteteve publike.

Demokratizimi i vendimmarrjes është normë evropiane, është garanci, siç është garanci për shtetin është garanci edhe për universitetin.

Siç kemi ardhur sot në këtë ditë këtu, se e gënjen mendja atë që është Pashai i Vlorës dhe i të gjithë Shqipërisë, se ai i di të gjitha, prandaj ai meriton të ketë edhe pushtetin ekzekutiv, edhe parlamentin, edhe gjyqësorin, edhe median, edhe ekonominë.

LEXO EDHE  VIDEO/ Basha apel qytetarëve: Respektoni këshillat e mjekëve, do e kalojmë të keqen bashkarisht

Edhe po t’i kishte fakultetet intelektuale nuk do të arrinte kurrë ti bënte, lëre më kur kemi të bëjmë  me një njeri të mangët, në shkollim, në formim dhe në performancë.

Përqendrimi i të gjitha pushteteve në një dorë është fundi i mirëmenazhimit të një sistemi. Prandaj, demokratizimi i sistemit arsimor do të jetë prioritare për ne. Çështjet kryesore të vendimmarrjes do t’u takojnë vetë universiteteve dhe aty ku duhet, do të jenë të përfaqësuar sa duhet edhe studentë”, tha Basha.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here