FOTO/ Ja kush është Kryeprokurori i ri i Tiranës?

Kryeprokurorja ka shkarkuar nga detyra kreun e Prokurorisë së Tiranës Petrit Fusha, i komanduar nga Llalla në këtë funksion. Në vendin e Fushës është emëruar Dritan Rreshka. Dritan Reshka drejtues i komanduar në Prokurorinë e Tiranës.

Dritan Rreshka është diplomuar në vitin 2001 në Fakultetin e Drejtësisë, Tiranë. Nga viti 2001 deri në vitin 2004 ka ndjekur Shkollën e Magjistraturës duke marrë titullin “Magjistrat Prokuror”.

Kush është Dritan Reshka

Është diplomuar në drejtësi në Universitetin e Tiranës në vitin 2001. Në vitin 2012 ka përfunduar studimet Master në të Drejtë Penale në po të njëjtin universitet.

Në periudhën 2001- 2004 ka ndjekur studimet në Shkollën e Magjistraturës duke marrë titullin “Magjistrat Prokuror”.

Pas përfundimit të Shkollës së Magjistraturës, në periudhën 2003 – 2009 ka ushtruar funksionin e Prokurorit pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Në qershor të vitit 2009 është emëruar Drejtues i Njësisë së Përbashkët Hetimore për Hetimin e Krimit Ekonomik-Financiar dhe Korrupsionit pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, detyrë të cilën e ka kryer deri në muajin shkurt 2010.

LEXO EDHE  Tjetër tërmet në vend, ja sa ishte magnituda

Në muajin Mars 2010 është emëruar Drejtues i Njësisë së Përbashkët Hetimore për Hetimin e Krimit Ekonomik-Financiar dhe Korrupsionit pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, funksion të cilin e ka ushtruar deri në janar të vitit 2013.

Prej muajit janar të këtij viti ai është zëvendës drejtues i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Prej disa vitesh është ekspert i Shkollës së Magjistraturës për trajnimin vazhdues të gjyqtarëve dhe prokurorëve për çështjet e që lidhen me pastrimin e parave.

Është certifikuar nga Instituti Kombëtar i Mbrojtjes Gjyqësore, në Departamentin e Drejtësisë SHBA si trajner për aftësitë e prezantimit të çështjes në gjyq, duke marre pjesë me cilësinë e ekspertit në trajnimin e studentëve magjistratë për sa i përket kësaj fushe. Ka kontribuar në hartimin e tekstit “Manual për hetimin e krimit financiar” botuar në vitin 2010 me mbështetjen e projektit OPDAT, Departamenti i Drejtësisë Amerikane.

Image

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here