Përmbytet Shkodra, administratori i njësisë ‘Ana e Malit’: Situatën e dimë më mirë se Peleshi, banorët s’janë dëmshpërblyer nga hera e fundit

Në zonën e NënShkodrës kanë nisur përmbytjet e para. Arben Ceni, Administrator i njësisë Ana e Malit tha se ka edhe një përgjigje për ministrin Peleshi.

“Situaten e dimë më mirë se Peleshi. Zona e Obotit ka problem vetëm me mirë-menaxhimin e kaskadës së Drinit.”

Ceni solli në vëmendje një tjetër problematikë, atë që banorët ende nuk kanë marrë dëmshperblimet e 2 permbytjeve të fundit

“Pas shirave të fuqishëm dy ditët e fundit, gjendja e zonës duket normale por përveç fshatit Muriçan ku ka një përmbytje të rreth 200 hektarë tokë dhe kjo vjen nga përroi ndërkufitar. Këtë problem e kemi ngritur dhe herë të tjera dhe nuk është vënë dorë.”

A është bërë ndonjë ndërhyrje?

Pavarësisht se Bashkia Shkodër ka bërë hapjen e kanaleve kulluese vitin që shkoi, këto prurje të mëdha dhe përroi

Kuotat e ujit rriten dita ditës dhe jemi afër një përmbytje të madhe.

Situatën e dimë më mirë se Peleshi, zona e Obotit është normal, mund të kemi ndonjë problem vetëm me kaskadën e Drinit.

Cila është thirrja e juaj?

LEXO EDHE  Operacioni “Astrolabio”, lihen në burg 17 të arrestuarit në Shqipëri

Sytë i kemi te kaskada, duhet menaxhuar mirë dhe përmbytja mund të bëhet akoma më e madhe sepse shteti shqiptar nuk po ndërhyn. Po punojmë për hapjen e një kanali kryesor por banorët kanë ende frikë se dora e shtetit nuk shihet. Aata akoma nuk kanë marrë dëmshpërblimet e përmbytjeve të para, presin në mëshirë të fatit.