Varianti i ri i Covid, 42 raste të konfirmuara deri më tani

Sipas një njoftimi të kreut të shërbimit shëndetësor publik të BE-së, 10 vende të Europës janë konfirmuar tashmë 42 raste me variantin Omicron. Andrea Amon, kryetar i Qendrës Europiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (ECDC), tha në një konferencë të organizuar nga presidenca sllovene e BE-së se autoritetet në BE po analizonin gjashtë raste të tjera “të mundshme”.