Moti i keq, ja si paraqitet situata në porte

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka njoftuar lidhur me situatën detare në porte dhe në rada.

Sipas Drejtorisë së e Përgjithshme Detare:

Në portin Durrës mjetet kanë operuar sipas planit. Nuk ka patur probleme gjatë operimit.

Gjatë mëngjesit të ditës së sotme në Portin e Vlorës trageti i linjës “Galaxy” që mbërriti me pasagjerë nga Brindisi tentoi të ankorohej në kalatë por si rezultat i erës se fortë nuk mundi të qëndrojë pasi ju këputën 2 cimat dhe doli përsëri në radë me pasagjerë. Aktualisht sapo u bë e mundur akostimi në kalatë:

Trageti “Galaxy”. Mbas përfundimit të procedurave të shkarkimit dhe ngarkimit ky traget do të niset për Brindisi.

LEXO EDHE  Horoskopi i ditës së hënë, 24 Janar 2022

Trageti Ionian Star ndodhet në kalatë i akostuar dhe do të niset për në Brindisi në darkë.

Në portin Sarandë anijet pasagjere të linjës me Korfuzin nuk operojnë pasi është pezulluar operimi i tyre deri në përmirësimin e situatës.

Në portin e Shëngjinit situata është e qetë dhe pa probleme.

Për anijet e peshkimit është pezulluar pezulluar lundrimi deri në përmirësimin e situatës.

Momentalisht era është me drejtim Veriperëndim.

Nga dita e nesërme pritet përmirësim i kushteve të motit.