Tërmeti i 26 nëntorit/ Prokuroria e Tiranës çon për gjykim 7 të pandehur

Teksa mbushen gati 2 vite nga tërmeti i 26 nëntorit, Prokuroria e Tiranës ka mbyllur hetimet dhe ka marrë të pandehur 7 persona, në lidhje me dëmet e shkaktuara.

Organi i akuzës ka dorëzuar dosjen penale në gjykatën e Tiranës për 7 persona, që i akuzon si përgjegjës për pasojat që kanë nddhur në kryeqyte. Të pandehur për shpërdorim detyre janë marrë ish-drejtuesi i zyrës së urbanistikës pranë njësisë administrative Farkë, Viron Çipi dhe dy ish vartës të tij. Sipas prokurorisë, ka rezultuar se kanë miratuar lejë ndërtimi në mungesë dokumentacioni dhe për këtë, ata kanë përgjegjësi penale.

Të pandehur janë marrë edhe dy ish-kryeinspektorët e Inspektoriatit ndërtimor në Farkë pasi. Organi i akuzës ka konstatuar se ata nuk kanë kontrolluar si duhet dokumentacionin e ndërtimeve dhe për këtë arsye nuk kanë konstatuar mangësi. Gjithashtu prokuroria bën me dije se është marrë i pandehur edhe subjekti juridik, ‘Agi Beshalili’, pasi ka ndërtuar një pallat të dëmtuara nga lëkundjes e 26 nëntorit 2019.

LEXO EDHE  Ina Zhupa: Të ndalohen me ligj filmat glorifikues për diktaturën

Kjo është vetëm një nga dosjet që po hetohet për pasojat shkatërrimtare të tërmetit të 26 nëntorit. Më herët, prokuroria ka dërguar për gjykim një subjekt dhe një person të pandehur i cili është dënuar nga gjykata e shkallës së parë dhe pritet verdikti në apel, ndërkohë që ka edhe dhjetra të dyshuar të tjerë që janë nën hetim nga ana e prokurorisë.