Duka-Ramës: Mbështetja për fermerët, si tallava me dajre në kohë fushate

Kreu i PAA, deputeti Agron Duka, i është drejtuar Kryeministrit Edi Rama me 5 pyetje, lidhur me Buxhetin 2022 për fermerët.

Një ditë pasi Rama prezantoi te fermerët buxhetin për mbështetjen ndaj tyre, Duka ironizon deklaratat e Kryeministrit, duke e cilësuar mbështetjen e premtuar si tallavaja me dajre në kohë fushate.

“Paketa fiskale 2022 për bujqësinë dhe “prezantimi- risi” që bëri dje Kryeministri Rama përballë disa fermerëve, ka sjelle më shumë konfunzion si më parë.

Me sa duket qeveria nuk ka dashur të marrë parasysh ankesat e vazhdueshme të fermerëve në lidhje me mbështetjen nga qeveria dhe mungesën e tregut për prodhimet bujqësore, pasi jo pak herë këto të fundit kanë përfunduar duke u kalbur nëpër kanale apo kanë mbetur të pashitura nëpër magazina.

Mburrja e Kryeministrit Rama se punohen 250 mije hektar tokë në totalin e 660 mijë hektarëve, është për të vënë kujën. Ai tha se nuk kemi “para të hedhim kuturu ” dhe kjo tregon sa e konsideron kryeministri ynê bujqësinë shqiptare”, shkruan Duka.

Postimi nga Agron Duka

#Buxheti2022 -Mbështetja për fermerët si tallavaja me dajre në kohë fushate elektorale!!!!

Paketa fiskale 2022 për bujqësinë dhe “prezantimi- risi” që bëri dje Kryeministri Rama përballë disa fermerëve, ka sjelle më shumë konfunzion si më parë. Me sa duket qeveria nuk ka dashur të marrë parasysh ankesat e vazhdueshme të fermerëve në lidhje me mbështetjen nga qeveria dhe mungesën e tregut për prodhimet bujqësore, pasi jo pak herë këto të fundit kanë përfunduar duke u kalbur nëpër kanale apo kanë mbetur të pashitura nëpër magazina..

LEXO EDHE  Meta kthen për rishqyrtim ligjin për bashkëqeverisjen: Shkel Kushtetutën dhe autonominë e pushtetit vendor

Mburrja e Kryeministrit Rama se punohen 250 mije hektar tokë në totalin e 660 mijë hektarëve, është për të vënë kujën. Ai tha se nuk kemi “para të hedhim kuturu ” dhe kjo tregon sa e konsideron kryeministri ynê bujqësinë shqiptare .

“Kjo fjala e Kryeministrit për bujqësinë, na kujton tallavanë me dajre në një fushatë elektorale të tij”

Z.Rama!

Në emër të fermerit kam disa pyetje për Ju!!!!

➡️ Pse buxheti i vitit 2022 është 2% më i ulët se i vitit 2021?!
➡️ Pse e taksove tinëzisht prodhimin vendor Agro me 20% përmes skemës së TVSH ?!
➡️ Po pse përmes kësaj skeme të duhet të taksosh afërsisht me 100 lekë (të rinj ) çdo litër qumësht dhe fruta perime të freskëta?!
➡️ Pse duhet të mbështesësh importin përmes lehtësirave fiskale e gjeo-politike me hapje kufijsh?!
Dhe në fund,
➡️ A ishte e nevojëshme ta mbyllësh prezantimin e paketës fiskale 2022 duke i thënë bujkut :-“Drejtohuni tek kompanitë e sigurimeve për tu mbrojtur ndaj fatkeqësive natyrore” ?!

Z. Rama si deputet i këtij vendi, ju them se paketa fiskale e vitit 2022, nuk është konsultuar me bizneset prodhuese dhe ky është rrënim me pasoja e përmasa kombëtare, që prek çdo shqiptar.

Ju nuk keni marrë parasysh as projekt ligjet që ne si ekip i PAA kemi dorëzuar në Parlament.

Ndaj me fakte dhe shifra ju them që bujqësia shqiptare êshtë përtej vëmendjes së qeverisë tuaj!!!!