Strazimiri mbështet Berishën, zbardh deklaratën e Clinton në 2012-ën

Foto e postuar nga Gent Strazimiri në FB

Ish-deputeti demokrat, Gent Strazimiri ka dalë në mbështetje të ish-kryeministrit Sali Berisha.

Strazimiri kujton arritjet e Shqipërinë në politikën e jashtme dhe citon një deklaratë të Hillary Clinton në vitin 2012, e cila shprehej se “nëse doni të shihni demokracinë e vërtetë në veprim, shkoni në Shqipëri”.

Në një postim në FB, Strazimiri shkruan:

Kalendari-album i rrugës euro-atlantike të Shqipërisë:

* 21 maj 1992 – Sali Berisha firmos antarësimin në KE

* 23 shkurt 1994 – Sali Berisha firmos MK me NATO

* 12 qershor 2006 – Sali Berisha firmos MSA me BE

* 2 prill 2008 – Sali Berisha merr ftesën për NATO

* 1 prill 2009 – Sali Berisha firmos antaresimin NATO

* 15 dhjetor 2010 – Sali Berisha firmos heqjen e vizave

Gjithçka së bashku me Amerikën, pasi Amerika kishte çertifikuar me shkrim, me gojë dhe me veprime konkrete lidershipin dhe arritjet e Sali Berishës “në luftën kundër korrupsionit dhe forcimin e shtetit demokratik në Shqipëri”.

“Ju shoh juve dhe shoh të ardhmen. Besoj që do të përballeni me sfidat dhe do të rrokni mundësitë e shekullit që kemi përpara.

Dhe, të paktën unë, do t’ju nxis dhe do t’i tregoj kujtdo që do të dëgjojë se nëse doni të shihni demokracinë e vërtetë në veprim, shkoni në Shqipëri.”

Hillary Clinton, Tiranë 8 nëntor 2012.

LEXO EDHE  Afrim Qendro jep dorëheqjen si nënkryetar i Bashkisë Vlorë