Mali i Zi aplikon masat e reja anti- Covid, ja çfarë kërkojnë në sportelet kufitare

Mali i Zi nga data 14 shtator do të aplikojë masat e reja anti- Covid, për të gjithë udhëtarët që duan të futen në vend. Përmes një komunikate për mediat, Ministria e Jashtme ka dhënë udhëzimet që duhet të kenë parasysh udhëtarët.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se duke filluar nga  data 1️4️ shtator 2021, të gjithë qytetarët e huaj që duan të udhëtojnë drejt Malit të Zi, duhet të paraqesin:

Një vërtetim që kanë kaluar 14 ditë nga rivaksinimi, për vaksinat që jepen me dy doza, ose kanë kaluar 14 ditë nga vaksinimi për vaksinat që jepen me një dozë; Një test PCR negativ Covid-19 jo më të vjetër se 72 orë, ose testin pozitiv PCR nga i cili kanë kaluar të paktën 14 ditë, por jo më shumë se 180 ditë;

 Test negativ antigjen, jo më të vjetër se 48 orë;

Qytetarët e Malit të Zi dhe shtetasit e huaj me qëndrim të përkohshëm në Mal të Zi, të cilët nuk plotësojnë asnjë nga kushtet e e mësipërme, duhet të karantinohen. Izolimi mund të ndërpritet pas një testi PCR negativ, pas ditës së gjashtë nga kalimi i kufirit.

 Personat nën moshën 18 vjeç (shtetas malazezë, apo të huaj) nuk i nënshtrohen këtyre rregullave”, njofton ministria e jashtme.

LEXO EDHE  Iu gjetën 7 kg kok*inë në banesë, ja çfarë e tradhëtoi shqiptarin