‘Ai nuk di asgjë nga vaksinat’/ ‘Luftë’ mes Bill Gates dhe Elon Musk

Shenja e parë e ‘luftës’ midis Bill Gates dhe Elon Musk ndodhi në shkurt 2020, pasi Gate pranoi në një intervistë në “YouTube” me Marques Brownlee se ai s’do të zgjidhte të mos blinte një Tesla.

Si përgjigje, Musk shkroi në “Twitter” se ai gjithmonë i kishte gjetur përgjigjen e Gates “mbytëse”.

Por grindja e tyre filloi me të vërtetë kur COVID-19 u bë një pandemi në të gjithë botën.

Sipas CNN, Musk i quajti urdhrat e qëndrimit në shtëpi “fashiste”, ndau mendimet e tij për virusin dhe shkroi në “Twitter” kërkesën që shteti të hiqte bllokimin.

Kjo bëri që Gates të kritikonte CEO-n e Tesla në një intervistë në CNBC, duke nënkuptuar që Musk nuk dinte sa duhet për epidemitë ose vaksinat për të komentuar.

“Pozicionimi i Elonit është i rrezikshëm“, tha miliarderi i Microsoft.

“Ai nuk di asgjë nga vaksinat. Ai bën një makinë elektrike të shkëlqyeshme dhe raketat e tij funksionojnë mirë. Kështu që ai është i lejuar të thotë këto gjëra. Shpresoj që ai të mos ngatërrojë me tona ku nuk është përfshirë shumë.”

Musk u kundërpërgjigj duke shkruar, “Thashethemet se Bill Gates & Unë jemi simpatizantë janë plotësisht të pavërteta”. Por ky nuk ishte fundi i përplasjes së tyre.

Në shtator të vitit 2020, Elon Musk e quajti Bill Gates një “kokë nyje” në podcastin “Sway” të Kara Sëisher.

“Gates tha diçka për mua që s’dija se çfarë po bëja,” i tha Musk, duke shpjeguar se Tesla kishte punuar në të vërtetë me kompani biofarmaceutike, por duke mohuar që ai do ta merrte vaksinën vetë .

Pastaj në shkurt 2021, Gates shpjegoi për CNN, se si pikëpamja e tij ishte e ndryshme nga ajo e Musk.

“Epo, është e rëndësishme të thuash se ajo që Elon bëri me Tesla është një nga kontributet më të mëdha në ndryshimin e klimës që ka bërë dikush. Dhe e dini, nënvlerësimi i Elonit nuk është një ide e mirë,” i tha Gates Swisher .

Musk, më pas shkroi në “Twitter” një karikaturë anti-vaksinash tashmë të fshirë, e cila ishte redaktuar për të treguar Gates duke përdorur vaksinat COVID-19 për të rindezur MP3 player-in e Microsoft Zune.

“Së shpejti do të ndjeni dëshirë të çuditshme për Zune …” paralajmëroi Musk, për Business Insider.

Pra, edhe pse të dy mund të jenë CEO të teknologjisë të cilët janë zotuar të ndalojnë ndryshimin e klimës, nuk ka gjasa që ata do të shohin më njëri tjetrin në sy.