Ka vaksinuar gjysmën e popullsisë/ Ky shtet hap të gjitha aktivitetet

Izraeli ka rihapur ekonominë e tij pasi pothuajse gjysma e popullsisë së tij është vaksinuar pasi u zbulua se vaksina anti-Covid e Pfizer ndalon 89.4 përqind të transmetimit të virusit.

Programi i vaksinimit ka bërë që numri i pacientëve të shtruar mbi moshën 60 vjeç pritet të bjerë në mënyrë drastike në krahasim me të rinjtë.

Ndërsa dyqanet tani janë të hapura për të gjithë në Izrael, publiku duhet të ketë një pasaportë vaksine nëse dëshiron të vizitojë palestra, hotele dhe teatro.

Udhëzimi inovativ ‘i gjelbër’ u lëshohet atyre që kanë patur të dyja dozat e vaksinës Pfizer më shumë se një javë para ose janë rikuperuar nga Covid-19.

LEXO EDHE  Burri tenton të kopjojë në provimin e patentës, ja si u zbulua (Video)

Ata do të kenë statusin e tyre “Green Pass” të shfaqur në një aplikacion të Ministrisë së Shëndetësisë që ata duhet të paraqesin në vende të caktuara.

Vaksina, e cila u mblodh në një program kombëtar të imunizimit që filloi në 20 dhjetor, ishte 89.4 përqind efektive në parandalimin e infeksioneve të konfirmuara nga laboratori, sipas një kopje të një botimi të raportuar në Der Spiegel.