Rekordi i “Nikut të Ndrag’hetës”, tender 1.5 miliardë lekë pa garë për 47 ditë nga QSUT

Nga Boldnews.al

“Niku i Ndrag’hetës” ka fituar plot 1.5 miliardë lekë për vetëm 47 ditë. Firma GTS, ku administrator është z.Besnik Halili, bashkëjetuesi i Luneda Sufalit, drejtoreshë e Shërbimit Social Shtetëror, po vijon të fitojë tendera pa garë, madje me negocime shumë milionëshe me strukturat shtetërore.

“Kolegu” i bashkëjetueses, Enkelejd Joti, e ka shpallur këtë firmë fituese me një procedurë me negocim, pa shpallje paraprake të njoftimit të kontratës.

Madje, kjo kompani, e cila bashkë me Messer Albagaz po fitojnë pa garë tenderat për oksigjenin spitalor, ka “konkurruar” e vetme në këtë procedurë.

Nevoja emergjente për oksigjen spitalor ka detyruar QSUT të përshpejtojë procedurat. BoldNeës ka siguruar dokumentet ku thuhet objekti i tenderit është “furnizim me oksigjen të lëngshëm mjekësor për nevojat e QSUNT për një periudhë 47-ditore”.

Tenderi ka një kusht ndërprerjen e kontratës menjëherë me lidhjen së kontratës baze, si rezultat i marrëveshjes kuadër që do të lidhë QSUNT në vijim të procedurës bazë për 12 muaj.

LEXO EDHE  Tenderi për uniformat/ Kush është ‘xhuxhi’ i Edi Ramës që ka rënë në ‘rrjetën’ e SPAK?

Fondi për këtë tender është 132.584.194 lekë, ku bashkë me TVSH shuma shkon në rreth 1.5 miliardë lekë të vjetra.

Në këtë procedurë pa garë ka shprehur interes vetëm GTS-ja, e cila ka fituar me plot 99.9 % të fondit limit. Megjithatë, ajo që bie në sy në këtë procedurë është urgjenca e QSUT-së për oksigjen. Përse u la në këtë gjendje spitali? Covid 19 është prezent në Shqipëri prej rreth 1 viti. Dhe, gjatë kësaj kohe, janë akorduar dhjetëra milionë euro për oksigjen. Madje, janë bërë shumë procedura tenderuese, ku fituesit kanë qenë të njëjtë; GTS dhe Messer!

GTS-ja e “Nikut të Ndragheta-s” zgjeron hartën e tenderave, 250 mijë euro pa garë në Lezhë