Kim: Shpresoj të vazhdojë riatdhesimi i fëmijëve nga Siria! Shkelësit të përballen me drejtësinë

Ambasadorja e SHBA në Shqipëri, Yuri Kim, e ka quajtur të mrekullueshëm riatdhesimin e katër fëmijëve shqiptarë nga kampi Al-Hol në Siri.

Ajo thotë se shpreson se ky proces të vijojë duke vënë qeveritë para përgjegjësisë për riatdhesimin e shtetasve të tyre në mënyrë që ata të rehabilitohen.

Ndërsa për ata që nuk mund ta justifikojnë veprimin e tyre, thotë Kim, duhet të përballen me drejtësinë.

“E mrekullueshme për të parë këta fëmijë të pafajshëm të çliruar nga ISIS. Shpresoj se hapat e tjerë do të ndiqen.

LEXO EDHE  Një fillim i ri në marrëdhëniet ndër-atlantike?

Qeveritë duhet të riatdhesojnë shtetasit e tyre nga Siria në mënyrë që ata të rehabilitohen dhe, kur justifikohet, të përballen me drejtësinë”, shkruan Yuri Kim.

Ditën e djeshme nga kampi Al-Hol në Siri u riatdhesuan katër fëmijë shqiptarë dhe një grua, Floresha Rasha.

Kjo e fundit pritet të merret në pyetje nga SPAK për të dalë në përfundimin se si është larguar drejt shtetit sirian dhe personat që e kanë ndihmuar të largohet nga vendi (rekrutuesit).