Vasili shpërthen ndaj Ramës: Armik i integrimit, rrangallë politike, drejton një formacion të degjeneruar

Petrit Vasili, nënkryetar i LSI-së, akuzoi Kryeministrin Edi Rama si një refuzues dhe një armik të integrimit europian. Nisur nga deklaratat e Ramës lidhur me apelin e europarlamentarëve dhe Komisionerit për Zgjerimin, përsa i takon Kodit Zgjedhor, Vasili tha se Kryeministri nuk do ta dëgjojë Europën përsa i takon zgjedhjeve dhe atij i intereson vetëm e vetëm çështja e mbajtjes së pushtetit me çdo kusht e çdo mjet sepse çdo orë pushtet për të është orë parash të vjedhura dhe për këtë është gati të izolojë vendin.

“Europa ishte shumë e qarte, Komisioneri për zgjerimin ishte shumë i qartë: “Prisni Venecian”. Pra merrni opinionin e Venecias, opinionin më të kualifikuar për të pasur siguri absolute që ligji zgjedhor është në përputhje me Kushtetutën dhe në përputhje me standardet më të mira ndërkombëtare që sigurojnë zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Pse refuzon Edi Rama? Pse kishte tmerr dhe nuk lejoi që të merrej opinioni i OHDIR? Pse nuk pret dhe nuk do sot që të merret opinioni i Komisionit të Venecias pasi realizimi i zgjedhjeve të lira dhe të ndershme është fundi i sigurt i tij.

Këtë e thotë me zë të lartë. Është shumë e qartë që këtë rrangallë politike si Edi Rama kurrkush nuk e voton dhe Edi Rama shkon me iluzionin se duke bërë truke e marifete do të arrijë ndonjë diçka të vogël. Absolutisht nuk do të arrijë asgjë.

Kjo rrangallë politike që kemi si kryeministër gjallon mbi plehra, riciklon plehra dhe sigurisht duke pasur këtë afeksion për plehrat dhe fundin do ta ketë në plehra

LEXO EDHE  VIDEO/ Udhëtoi me helikopter drejt Dibrës për fushatë, Vokshi i nxjerr gënjeshtrën Xhaçkës

Kjo rrangallë politike që kemi si Kryeministër, drejton për fat të keq rilindjen, një formacion politik të degjeneruar, tërësisht të degjeneruar e cila ka vetëm një detyrë, të reciklojë të gjitha jashtë shqitjet e krimit dhe këto jashtë qitjet e krimit ti mbajë në parlament siç i keni parë me tufa, janë përzënë nga parlamenti dhe ndodhen në parlament.

Jashtë qitjet e bashkisë të cilat tashmë kanë mbetur edhe bosh sepse janë përzënë që aty sepse u zunë me presh në dorë. Ky rrangallë vazhdon të riciklojë pafund drejtorë që hynë nëpër burgje deri në Vlorë nga ku është i zgjedhur.

Ka ndryshuar 15 drejtorë hipoteke që deri sa të gjejë kusarin ekselent që rrëmben e vjedh tokat e bregdetit. Atje ku është zgjedhur deputet, krye rrangalla, Kryeministri i vendit ndërron 15 drejtorë sepse duhet gjetur krye hajduti që të vjedhë pronat.

Kjo rrangallë politike që drejton këtë ngrehinë të degjeneruar siç është rilindja e ka kthyer atë në landifillin e kriminelëve dhe të të kriminalizuarve. Sigurisht që Europa dhe rrangalla e kriminelëve nuk mund të jetojnë bashkë ndaj e refuzon Europën, ndaj ka ëndërr të vetëm që të izolojë shqiptarët, një ëndërr e marrë sepse shqiptarët nuk i izolon dot njeri”, tha Vasili.