Shifrat e Eurostat: Mbi 415 mijë shqiptarë të paligjshëm në Europë në periudhën 2009 -2019

Eurostat ka publikuar të dhënat për shtetasit e paligjshëm të Ballkanit Perëndimor, që kanë hyrë në vendet e Bashkimit Europian në vitet 2009-2019.

Në grafikun e mëposhtëm paraqiten të dhënat e të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe vihet re se Shqipëria zë vendin e parë për emigrimet e paligjshme në raport me numrin e popullsisë.

Plot 415 745 shtetas shqiptarë ose 14.5 e popullsisë janë gjendur të paligjshëm në Europë në vitet 2009-2019. Shqipëria lë pas edhe Kosovën, një shtet që ka qenë nën pushtetin serb deri para pak vitesh.