E premte, Dhjetor 3, 2021
Etiketimet Eurostat

Etiketim: Eurostat

Eurostat: 51% e shqiptarëve janë në rrezik varfërie dhe përjashtimi social,...

Në vitin 2019, gati 51% e shqiptarëve (50.8%) ishin në rrezik varfërie, ose përjashtimi social, një përqindje që është më e larta në Europë....

Shqipëria, e treta në Europë për numrin e lartë të martesave...

Shqiptarët ende e konsiderojnë martesën si mjetin kryesor për krijimin e familjes. Në vitin 2019, Shqipëria u renditet e treta në Europë për numrin...

Eurostat: 37.6 mijë shqiptarë morën leje qëndrimi në vendet e BE....

Në vitin 2020 morën leje qëndrimi për herë të parë në një nga vendet e Bashkimit Europian 37,592 shtetas shqiptarë, sipas të dhënave të...

Shifrat e Eurostat: 234 mijë shqiptarë kërkuan azil në BE, që...

Që nga janari i vitit 2008 deri në korrik 2021 janë rreth 234 mijë shqiptarë që kanë kërkuar gjithsej azil në një nga vendet...

Eurostat: Çmimet e larta, 13.5% e shqiptarëve nuk plotësojnë nevojat për...

Pesë përqind e shqiptarëve vetë-deklaruan në vitin 2019 se ata nuk kanë mundësi që të plotësojnë nevojat për ekzaminime shëndetësore, pasi janë shumë të...

Eurostat: Veriu i Shqipërisë, rajoni më i varfër i Europës

Zonat e Veriut të Shqipërisë janë më të varfrat në Europë, sipas një publikimi të fundit të prodhimit për frymë rajonal të Eurostat, me...

Shqiptarët dhe bullgarët kanë përdorimin më të ulët të internetit në...

69% e individëve shqiptarë nga mosha 16 deri në 74 vjeç, kanë përdorur internetin në tre muajt e fundit, sipas të dhënave që i...

Eurostat: Ndryshimet klimatike po ndikojnë keq bujqësinë edhe në Shqipëri

Ndryshimet klimatike vitet e fundit e kanë bërë dimrin më të thatë dhe i kanë zgjatur temperaturat e ftohta në të gjithë sezonin e...

Shifrat e Eurostat: Mbi 415 mijë shqiptarë të paligjshëm në Europë...

Eurostat ka publikuar të dhënat për shtetasit e paligjshëm të Ballkanit Perëndimor, që kanë hyrë në vendet e Bashkimit Europian në vitet 2009-2019.Në grafikun...

Eurostat: BE importoi nga Shqipëria 5.7 milionë euro maska gjatë pandemisë,...

Mbyllja e papritur e marsit, teksa Shqipëria dhe gjithë Europa po përpiqeshin të frenonin pandeminë e koronaviruesit i vuri gjithë bizneset në vështirësi.Industria e...

Eurostat: Ushqimet në Shqipëri, më të shtrenjtat në rajon

Çmimet e ushqimeve në Shqipëri kushtojnë sa 81% e mesatares së Bashkimit Europian, sipas tabelave të publikuara nga Eurostat.Në krahasim me vendet e tjera...

Eurostat jep të dhënat për rajonin: Shqiptarët janë më të varfër...

Eurostat ka publikuar fakte dhe shifra për disa shtete të Ballkanit që janë në negociata për bisedime pranimi dhe anëtarësimi në Bashkimin Europian, (Shqipëria,...

Eurostat: Shqipëria dhe Bullgaria, dy shtetet më rënien më të madhe...

Sot është Dita Botërore e Popullsisë. Eurostat ka publikuar të dhënat e ndryshimit të popullsisë për vendet e Bashkimit Europian dhe shteteve të tjera...

Të Fundit