Jacob Blake u dërgon mesazhe mbështetësve nga spitali

Jacob Blake, njeriu i zi që u qëllua vazhdimisht nga një oficer i bardhë policie në shtetin amerikan të Wisconsin muajin e kaluar, ka zbuluar se ai ka dhimbje të vazhdueshme. Ai ka publikuar një video në internet.

Z. Blake, i cili ndoshta është paralizuar nga beli poshtë pas të shtënave, bëri gjithashtu një shënim shpresëdhënës, duke thënë se kishte më “shumë më shumë jetë për të jetuar”.

29-vjeçari u qëllua shtatë herë në shpinë ndërsa po arrestohej.

Incidenti rindezi protestat mbi racizmin dhe brutalitetin e policisë në SH.B.A.

Disa nga protestat në Kenosha, qyteti ku u qëllua z. Blake, u kthyen në dhunë, me dy persona të vrarë.

Një hetim mbi të shtënat e Blake vazhdon.

LEXO EDHE  Afro 7 milionë persona vde*in çdo vit si pasojë e ndotjes, OBSH: Situata është e rënduar

Ndërkohë, Z. Blake është paraqitur në gjykatë, duke u deklaruar i pafajshëm për akuzat penale të paraqitura para të shtënave të Premten.

“Çdo 24 orë është dhimbje, asgjë tjetër përveç dhimbjes. Më dhemb të marrësh frymë, dhemb të flesh, dhemb të lëvizësh nga njëra anë në tjetrën, dhemb të ngrënësh”, tha ai.

“Jeta juaj, dhe jo vetëm jeta juaj, këmbët tuaja, diçka që ju nevojitet për të lëvizur dhe përpara në jetë, mund t’ju merret kështu”, tha ai, duke klikuar gishtat e tij.

“Rrini bashkë, bëni ca para, bëj gjithçka më të lehtë për njerëzit tanë atje, burrë, sepse ka kaq shumë kohë që është humbur,” shtoi ai.