Situata e krijuar nga Covid-19, Trump u jep të papunëve në SHBA nga 400 $ në javë

Amerika vazhdon të jetë vendi më i prekur në botë nga pandemia coronavirus dhe duket se situata atje nuk ka një zgjidhje afatshkurtër .

Sipas “New York Times”, vendi numëron më shume se 5 milionë të prekur me Covid. Amerika është e para edhe për sa i takon numrit të viktimave, me më shumë se 162 mijë.

LEXO EDHE  Gjermania shënon 40 vjet nga sulmi neo-nazist në Oktoberfest

Në këtë situatë, presidenti Donald Trump firmosi urdhrin e parë ekzekutiv për ndihmat e reja, sipas të cilit çdo i papunë do të paguhet nga shteti me 400 dollarë në javë.

Në të njëjtin dokument parashikohet edhe shtyrja e pagesave universitare të studentëve deri në fund të vitit.