KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren e Apelit të Durrësit, Anita Mici

Gjyqtarja e Apelit të Durrësit, Anita Mici, është konfirmuar në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.

Gjyqtarja Mici është hetuar për të tre kriteret nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por një raport papërshtatshmërie i DSIK rrezikuan karrierën e saj.

Komisioni i ka kërkuar shpjegime Micit për vendimin e lirimit me kusht të Lulzim Berishës dhe rekursin e kryer nga prokuroria mbi këtë vendim të Gjykatës së Apelit të Durrësit, ku ajo ishte pjesë e trupës gjykuese.

LEXO EDHE  Covid 19/ 124 të infektuar në 24 orët e fundit në Shqipëri! Harta

Në shpjegimet për Komisionin, Mici e ka cilësuar vendimin e diskutueshëm si të bazuar në ligj. Pas diskutimeve për problemet me pasurinë, KPK vendosi konfirmimin në detyrë të gjyqtares Anita Mici.