ILD nis hetim disiplinor për gjyqtarin e Korçës, Markeljan Kuqo/ Ja arsyeja

Inspektoriati i Lartë i Drejtësisë vendos hetim disiplinor ndaj gjyqtarit të Korçës Markeljan Kuqo, i cili dha vendimin për lirimin nga burgu të Gert Gjinararit të dënuar me burgim të përjetshëm.

Inspektorati i Lartë i Drejtësisë ka rekomanduar pranë KLP ndëshkimin e me masë disiplinore dhe për prokuroren e Tiranës, Elina Kombi.

Gert Gjinarari i njohur ndryshe si “Gjenerali” i dënuar me burgim të përjetshëm për vrasjen e të fortit të Tiranës Naim Zyberi në Itali, u lirua nga qelia në 14 shkurt 2019.

“Bazuar në nenin 124 të ligjit nr. 96/2016 “Për statusin e gjyqtarëve dhe të prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, dhe nenet 194/3 dhe 214 të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” i ndryshuar, Inspektori i Lartë i Drejtësisë ka miratuar 6 vendime për fillimin e hetimit disiplinor, konkretisht:

LEXO EDHE  Lirohet nga detyra prefekti i Fierit Baki Bala, ja kush e zëvendëson

Vendimi nr. 313/7 prot., datë 02.04.2020 “Për fillimin e hetimit disiplinor ndaj gjyqtarit M.K”Ø Vendimi nr. 251/11 prot., datë 22.05.2020 “Për fillimin e hetimit disiplinor ndaj prokurores E.K”, thuhet ne raportin e ILD.