Mbyllja e klubeve të natës/Këngëtari: Arti jo veç pazar por diçka më shumë

Gjatë një interviste për “Ora verore”, Ermal Fejzullahu dha mendimin e tij për masat e marra nga qeveria kundër Covid-19.

Këngëtari tregoi se është dakord me mbylljen e club-eve të natës dhe ndalimin e muzikës pas orës 20:00.

Mirëpo, deklarata e tij është marrë si një thumb ndaj kolegëve dhe jo çdokush e ka pritur mirë. Për këtë arsye, këngëtari është detyruar të sqarojë edhe njëherë fjalët e tij gjatë intervistës.

Nëpërmjet një njoftimi të gjatë në Instagram, Ermali ka treguar se arti dhe muzika që ai bën vlen më shumë se çdo pazar, duke shtuar se diskotekat dhe lounge baret duhet të hapen dhe të të gjithë t’i kthehen punës.

Postimi i plotë

Një intervistë e imja e fundit tek Ora Verore është keqinterpretuar në mënyrë të paskrupullt nga ata që pak kuptojnë nga arti dhe kultura dhe aq më pak nga humanizmi. Dua të them dhe të përsëris se arti nuk është vetëm pazar, por është diçka më shumë dhe atë shumë më shumë. Të krahasosh të hyrat financiare të këngëtarëve dhe punëtorëve nga fusha e gastronomisë dhe atyre nga prodhimi përshembull është të paktën jo e sinqertë.

LEXO EDHE  Janë larguar nga "Për’puthen"? Reagojnë për herë të parë Hyseni dhe Eduardi

Diskotekat, lounge baret duhet të hapen urgjentisht ngase janë edhe burim i të ardhurave tona si këngëtarë, por mbi të gjitha janë burim i atyre mijërave punëtorëve që kanë mbetur pa të ardhurat e tyre ekzistenciale. Obligimi ndaj tyre dhe familjeve të tyre është më i madh se ne. Të mendosh se pjesa dërrmuese e qytetarëve nga Shqipëria dhe Kosova, në këtë kohë pandemie, mezi ia dalin të mbulojnë nevojat e tyre elementare për ekzistencë, vërtetë është për keqardhje dhe duhet kërkuar zgjidhje.

Ne me artin tonë ekzistojmë falë punës tonë që e pëlqejnë po këta qytetarë, të cilët sot janë në hall financiar jo për fajin e tyre. E ne sot të bëhemi temë me aknesat tona për mungesë pazaresh, nuk don koment. Ne që burim i pazareve tona janë mu ata qytetarë që kjo kohë u ka rrezikuar ekzistencën. E them, edhe atë me zë të lartë se arti im, kënga ime është më shumë se pazar.