Firmosi marrëveshjen për zgjedhoren, “opozita e re” kërkon largimin e Hajdarit

Myslym Murrizi dhe deputetë të asaj që njihet si “opozita e re” kërkojnë largimin e Rudina Hajdarit si bashkëkryetare e Komisionit të Posaçëm të Reformës Zgjedhore.

Tre grupet parlamentare opozitare i kanë propozuar Kuvendit që në Komisionin e Posaçëm të Reformës zgjedhore t’i përfaqësojë Myslim Murrizi, i cili është zgjedhur po ashtu kryetar i grupi demokrat.

Sipas tyre, Hajdari nuk mund të përfaqësojë më opozitën parlamentare pasi ka firmosur një marrëveshje që nuk janë dakord dhe nuk e votojnë në Kuvend.

LEXO EDHE  “Basha nuk ka çfarë ofron më”, Aldo Bumçi për debatin në PD: Në 11 dhjetor çelet kapitull i ri, Berisha është njeri i veprave

“Opozita e re” kërkon lista të hapura, rritjen e pragut elektoral në 5 %, si dhe ndalimin e koalicioneve parazgjedhore.

Kjo e fundit është në interesin e socialistëve, ndaj dhe deputetë të kësaj të fundit, apo të lidhur me të, kanë firmosur ose janë deklaruar në mbështetje të tre kërkesave.