Qeveria do të marrë 650 milionë euro borxh, Kuvendi miraton eurobondin

Me 85 vota pro Kuvendi ka miratuar ligjin për eurobondin, të cilin Presidenti Ilir Meta e ktheu për rishqyrtim.

Kreu i Kuvendit, Gramoz Ruçi, u shpreh se maxhoranca përgatiti amendamentet e propozuara nga Presidenti Meta, i cili ka dhënë edhe pëlqimin për hyrjen në fuqi menjëherë të ligjit.

“Në mbështetje të rezervave që Presidenti i Republikës kishte, i kam kërkuar komisionit të Ekonomisë për t’i shqyrtuar të gjitha sugjerimet që Presidenti kishte dhe siç ju njoftova në fillim të seancës të gjitha sugjerimet e bëra i ka kthyer në amendamente të cilat zyrtarisht është njoftuar Presidenti nëpërmjet një shkrese zyrtare nga kryetarja e komisionit dhe sapo ka mbërritur pëlqimi i Presidentit”, tha Ruçi.

Presidenti Meta nuk e ka dhënë pëlqimin për hyrjen e ligjit në fuqi menjehere, duke thënë se “Presidenti i Republikës së Shqipërisë, në zbatim të nenit 84, pika 4 e Kushtetutës, në mbrojtje të interesave publike që lidhen me financat e shtetit, si dhe për të mos lejuar që në kushtet e urgjencës të realizohen vendimmarrje të papërshtatshme për Shtetin shqiptar, ka vendosur të mos japë pëlqimin për hyrjen në fuqi menjëherë për këtë projektligj”.

LEXO EDHE  Kapet 1 milionë euro kokainë, 2 shqiptarë në pranga

Këtë muaj qeveria synon të dalë në tregjet ndërkombëtare për të kërkuar borxh në shumën 650 milionë euro. Huaja do të jetë një eurobond i ri i cili do te ketë një afat shlyerje nga 7 deri në 10 vite.