VIDEO/ Vlorë, Fier e Durrës, protesta për ndihmën ekonomike. Ja çfarë i kërkojnë Ramës

Mungesa e ushqimeve ka nxjerrë në rrugë dhjetëra familje në nevojë dhe pjesëtarët e komunitetit rom në disa qytete të vendit.

Në Elbasan, u ngritën në protestë për mungesën e bukës. Ata u shprehen se kanë nuk të ardhura për përballuar izolimin.

Po ashtu rreth 30 familje të komunitetit rom në sektor Seman në rrethin e Fierit protestojnë për mosmarrje të ndihmave.

Pa ndihmë sociale dhe të izoluar kërkojnë vetëm ndihmë për ushqime, pasi të ardhurat e tyre i siguronin nga mbledhja e mbetjeve të riciklueshme.

LEXO EDHE  Basha: Kush minon garancitë për zgjedhjet, nuk do integrim europian

Edhe në qytetin e Vlorës pavarësisht apelit për të evituar grumbullimet, banorë në vështirësi dhe komunitetit rom në Vlorë kanë kërkuar që ndihmat ti marrin në minibashki edhe pse ndihmat do tu shkojnë në banesa.

Në Vlorë janë 1500 familje që do të përfitojnë nga ndihma ekonomike pas situatës nga covid 19./abcnews.al