Policia nuk i jep leje për të lëvizur mjekut epidemiolog, gazetari: Kjo nuk është normale

Ilir Alimehmeti është një prej mjekëve epidemiologë në Shqipëri.

Sot në mëngjes, gazetari Enkel Demi gjatë emisionit të tij të mëngjesit në Abcnews bëri të ditur një fakt, që mund të përbëjë edhe skandal, të mospajisjes së mjekut me lejen e nevojshme për të lëvizur përtej fashave që ka përcaktuar Akti Normativ i Qeverisë.

“Kjo nuk është normale, në një situatë pandemie si kjo që jemi sot, një mjeku epidemiolog nuki jepet leja e posaçme”, tha Demi, gjë që u pohua edhe nga mjeku Alimehmeti që ishte në një lidhje me skype me emisionin televiziv.

LEXO EDHE  ‘Nuk iu bind urdhërit’/ Pipero tregon arsyen e infektimit të 13 mjekëve nga infermierja

“Doktor drejtoju edhe njëherë policisë dhe kërkoji leje se ndoshta t´a japin sot”, ironizoi Demi.

Nuk dihet sepse policia nuk lejon një mjek që të lëvizë përtej orarit zyrtar të qarkullimit 05:00-13:00, në një kohë kur ka me qindra leje që janë lëshuar nga organet policore.