Tjetër pabesi e Besës dhe e Ramës për studentët

Nga Luçiano Boçi

Nuk kanë fund vendimet arbitrare e mashtrimet e Ramës dhe të Besës ndaj studentëve, ndërsa propaganda fryhet çdo ditë.

Sipas VKM 160, 19. 02. 2020 për fondin e ekselencës, asnjë student i shkëlqyer shqiptar nuk do të mbështetet më nga shteti i tij, në ciklin e parë të studimeve, bachelor, edhe nëse fiton të drejtën e studimit në një nga 15 universitetet më të mira të botës.

VKM 483, 16. 07. 2014 që i jepte këtë drejtë studentëve rrëzohet.

Kjo do të thotë që maturantët që aplikojnë sivjet në këto universitetete, duhet të heqin dorë nga ëndrra dhe merita e tyre për mbështetje financiare nga qeveria.

Asnjë prej tyre nuk mund të shkojë më në Oksford, Harvard apo diku ku spikatja e shqiptarëve ka qenë shembullore.

Fondit qesharak për ekselentët i shtohet dhe ky përjashtim.

Rama dhe Besa nuk duan.

Fobia e tyre për elitat është e tmerrshme.

LEXO EDHE  Abuzimi me të miturën, nëna e 20-vjeçarit mohon akuzat, vëllai i vajzës: Boll! Kam parë fotot në krevat!

Pallavrat e Paktit për Universitetin e pakteve të tjera, janë thjesht mashtrime.

Investimi disavjeçar i studentëve dhe familjeve, talenti i tyre përçmohet dhe zhvlerësohet kështu sa hap e mbyll sytë, me një të rënë të lapsit, duke i mohuar studentëve një të drejtë kushtetuese.

Në pamundësi financiare, tani ata do detyrohen të zgjedhin universitete të dorës së dytë, ose diploma shqiptare që i nxisin të degdisen më pas jashtë vendit përgjithmonë.

Ekselenca e tyre zhbëhet.

Talenti i tyre shuhet përgjithmonë.

Investimi i tyre zerohet.

Ne shdërrohemi në vendin ekzemplar vrasës serial të elitave.

Rama largon përgjithmonë ata që diplomohen këtu.

Rama nxit të braktiset ky vend nga të rinjtë e të gjitha profesioneve.

Rama përze pa kthim më të mirët, duke i mohuar mbështetjen.

Rama dhe qeverisja e tij po e vrasin çdo ditë këtë vend.

Shqipëria po fiket…

Largimi i regjimit të pabesëve dhe kushtetutshkelësve është kryefjala e ditës!