Rama: Rindërtimi do të nisë në familjet me më pak të ardhura

Nga konferenca për rindërtimin e banesave pas tërmetit tragjik të 26 nëntorit I cili la pas 51 viktima, kryeministri Edi Rama prezantoi detaje të reja. Rama u shpreh se rindërtimi do të nisë nga familjet më të prekura dhe me më pak të ardhura dhe që jetojnë tashmë në çadra.

“Gara ndërkombëtare  për të ftuar të gjitha kompanitë e huaja apo vendase që do të përfshihen në procesin e rindërtimit. Bëhet fjalë për banesa me shumë njësi, pra apartamente në lagje apo blloqe të reja banimi. Është realziuar gjithcka që është e nevojshme nga pikëpamja e rindërtimit.

LEXO EDHE  Fico e ISHP: Çfarë tregoi rritja e të infektuarve me COVID-19 në Tiranë e Shkodër

Rindërtimi do të nisë nga familjet më të prekura dhe me më pak të ardhura dhe mundësi për të dalë nga kjo situatë e vështirë pas tërmetit, të cilët janë të detyruar të qëndrojnë pranë shtëpisë së rrënuar sepse nuk mund të shkëputen nga shtëpia, gjëja e gjallë.

Ministrja e Kulturës është drejtuesja e të gjithë procësit të planifikimit.  Të kemi ndërtuar dhe hapur dyert e disa mijëra shtëpive të reja”, tha Rama.