Zv.Prokurori i Përgjithshëm para Vetting/ KPK: Ka pasaktësi në çmimin e blerjes së makinës

Zv. Prokurori i Përgjithshëm, Thoma Jano është përballur sot me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Trupa gjykuese për Janon përbëhej nga Brunilda Bekteshi, Lulzim Hamitaj dhe Olsi Komici.

Thoma Jano, në dhjetor të 2019 është zgjedhur në rolin e zv. kryeprokurorit nga Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela.

Para trupës gjykuese, Jano është shprehur se në vitet 2005-2007 vajza ka qëndruar jashtë vendit, pasi ka ndjekur një master në SHBA.

Në lidhje me mbulimin e shpenzimeve, subjekti ka sqaruar se vajza ka qenë asistent pedagoge në të njëjtin fakultet, duke përfituar një pagë 30 mijë dollarëshe në vit.

Djali i Thoma Janos në 2004, me ndërmjetësimin e shkollës ka bërë vizitë në SHBA. Përvec akomodimit është shpërblyer me 1300 dollarë për punën e kryer.

Sakaq, KPK kostaton se dokumentet për shkollimin e vajzës janë përkthyer dhe noterizuar, por pa vulë apostile.

LEXO EDHE  Kapet 30-vjeçari tek ‘Myslym Shyri’ duke shitur drogë, procedohet klienti

Lidhur me kriterin e pastërtisë së figurës, KPK është shprehur se nuk ka prova apo informacione që ngrenë dyshime për kontakte të tij me krimjn e organizuar.

Për kriterin e pasurisë, sipas ILDKPKI-së Thoma Jano ka bërë deklarimi të saktë, nuk ka fshehje, nuk ka deklarim të rremë, nuk ka konflikt interesi.

Ndërkohë nga hetimi i thelluar administrativ rezultoi se subjekti zotëron:

– apartament banimi 133 m2, blerë 5 mln lekë, me kredi të butë.

Sipas KPK-së, ka përputhje të dokumentacionit dhe pasuria është e justifikuar.

– autoveturë “Mercedes” blerë në 2011, 1800 euro.

KPK vlerëson se ka pasaktësi në deklarimin e çmimit të blerjes.

– llogari bankare, e justifikuar, krijuar me 1 mln lekë të ardhura nga shitja e një banese në Korcë.