Ahmetaj, ministri konsensual i Rilindjes dhe “opozitës së re”

Kuvendi miratoi sot me 95 vota pro, 4 kundër, dhe 1 abstenim ngritjen e ministrisë së Rindërtimit për të bërë të mundur rimëkëmbjen e banesave që u dëmtuan nga tërmeti. Ndërkohë që 5 deputetë nuk votuan.

Nga ana tjetër me 97 vota pro, 2 kundër dhe 1 abstenim (5 nuk votuan) u miratua emërimi i Arben Ahmetajt si Ministër i Rindërtimit.

LEXO EDHE  Elbasan, dezinfektohet zona pranë banesës dhe lokalit të 46-vjeçarit me COVID 19

Ndërsa u vendos zgjatja e e gjendjes së fatkeqësisë deri në fund të muajit Mars, pas kërkesës së kryeministrit Edi Rama. Kjo u vendos me 92 vota pro, 2 kundër dhe 2 abstenim, (9 nuk votuan).