SPAK, 8 prokurorët betohen para Presidentit më 19 dhjetor

Tetë prokurorët që do të jenë pjesë e SPAK, do të betohen para Presidentit të Republikës, më datë 19 Dhjetor.

Është ky vendimi i marrë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ndër kreu i KLP-së Gent Ibrahimi konfirmoi ngritjen e Prokurorisë së Posaçme, SPAK me 8 anëtarët prokurorë që u shqyrtuan dhe miratuan në mbledhjen e sotme.

LISTA E ANETAREVE TE SPAK

Altin Dumani, prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë

Arben Kraja, prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme

Behar Dibra, prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda

Edvin Kondili, prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda

LEXO EDHE  Kostot në ndërtimin e banesave rritje me 0,5% në tremujorin e parë, por çmimet nuk ndalen

Elida Celami (Kaçkini) prokurore në Prokurorinë e Tiranës

Ened Nakuçi, prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda

Enkeleda Millonai, prokurore në Prokurorinë e Elbasanit

Klodian Braho, prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda

Prokurorët e SPAK do të kenë një mandat 9 vjeçar pa të drejtë rizgjedhjeje. Bazuan në ligjin nr 96/2016 “Për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, neni 6, pika 2 “Kufizmi i mandatit me ligj”, “mandati fillon ditën kur bëhet ceremonia e betimit përpara Presidentit të Republikes. Data e betimit i njoftohet dhe Këshillit dhe përfshihet në dosjen personale”.