Gjinishi: “Kemi frymëzim radikal në Shqipëri, të premten në xhami bëhen predikime politike”

Analisti Ermir Gjinishi, në studion e Ylli Rakipit ka deklaruar se në Shqipëri kemi frymëzim radikal. Lidhur me ngjarjet e fundit të terroristëve të ISIS në Bruksel dhe Paris, në emisionin “Të paekpozuarit” përballë gazetarit Rakipi, ishin të ftuar Ermir Gjinishi, Ilir Kulla,  Imami Armand Ali dhe Fatos Klosi.

Gjinishi ka shpërthyer në deklarata ku ka thënë se shërbimi informativ nuk ka funksionuar kur predikimi është bërë online si dhe sot institucionet nuk kontrollojnë xhamitë në Shqipëri. “Çdo të premte në xhamitë tona bëhen predikime politike dhe imamët kthehen në analistë politikë”, ka thënë Gjinishi.

“Fakti që ne kemi dhjetra njerëz shqiptar nuk është rastësi nuk mund të flas për xhaminë dhe rekrutimeve në fjalë, skemi informacion dhe është dicka në hetim, ka një të vertëtë që këta djem janë praktikant, janë shqiptar, nuk janë shqiptar jo fetar ose laik. Ideja është që në Shqipëri këto njerëz dalin nga xhamitë”, ka deklaruar Gjinishi.

Biseda rreth radikalizmit në Shqipëri:

Gjinishi:  Në Shqipëri kemi frymëzim radikal

 Gjinishi: Fakti që ne kemi dhjetra njerëz shqiptar nuk është rastësi nuk mund të flas për xhaminë dhe rekrutimeve në fjalë, skemi informacion dhe është dicka në hetim, ka një të vertëtë që këta djem janë praktikant, janë shqiptar, nuk janë shqitpare jo fetar ose laik. Ideja është që në Shqipëri këto njerëz dalin nga xhamitë. Kemi folur para 4 vjetësh i kemi ngritur këto probleme, kur askush se kishte idenë. Kemi frymëzim radikal, kemi.

Kemi në Shqipëri frymëzim radikal, kemi prodhuar terroizëzm ata janë e keqkuptuar.

Rkaipi: Kush e bën këtë?

Gjinishi: Këta janë praktikante e marrin ushqimin edhe në xhami, kemi pasur një rast të një te penduari, dhe ai ishte influencuar nga rrjetet, televizive dhe nga interneti dhe nga xhamitë, cështja është se ndonjehere ata me të bardha mund ta bjënë edhe më shumë

LEXO EDHE  ‘Rama 3’/ Pas asaj të ‘Propagandës’, kryeministri vendos krijimin e një tjetër agjencie! Ja kë do patronazhojë

Rakipi: Kemi frymëzim radikal

Gjinishi:  Shërbimi informati nuk ka funksionuar predikimi ka qenë on line, nëse perëndimin e quan, këto kanë qenë on line, do i kishim bërë nderin më të mëdh këtyre si tha askush që është e ndaluar, fjalori politik i fyrmëzonte akoma më tepër, fjalori politik ishte më i egër, lideri sirian me Miloshevic, abuzime pa fund kështu ndodh edhe manipulimi të jetë vetëm fetar, kemi edhe një problem tjetër. Predikimi në xhami në përgjithësi nuk kontrollohet. Institucioni nuk kontrollon predikimim të premten bëhen predikime politike, imamët kthehen në analistë politik.

 Rakipi: E bëni këtë gjë, politikën? Unë po të vij më lejoni të ndjek?

 Imam: Mund të vijë kushdo, mjaft nëse vini ju të dy . Askush nuk përfiton vec atyre që nuk janë duan të mirën Shqipërisë.

Rakipi: Keni idenë që janë të rregullt?

 Kulla: Më ndan një botë e tërë por si ish kryetar i kulteve, për këtë xhami, unë si ish kryetar I kulteve mulismanët nuk I ndajë në grupe, kjo xhami që është e etiketuar si një xhami që fabrikon terroristë, gjinishi ka të drejtë që thonë 2 imam kanë nxitur on line, ka sot edhe kësaj dite, ligji duhet respektuar. Tjetër gjë të cosh para gjyqit imam Armand se ke nxitur urrejtje të marrësh 10 veta të thuash janë një organizatë. Është detyrë e shtetit shqiptar e kominitetit mulsiman që të gjithë këta edhe pse mendojnë kundër të mos bëjmë ne si është bërë në legjikë të mos i getizojmë ti bjmë pjesë tonën të ulemi me ta edhe të zihemi, por jo ti izolojmë.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here