Hetimi i inceneratorëve, Boçi: Të marrim edhe të dhënat e sistemit TIMS

Deputeti Luçiano Boçi propozoi në mbledhjen e Komisionit hetimor për Inceneratorët që të merren të dhënat e TIMS për personat që janë nën hetim për këtë çështje të kallëzuar edhe në SPAK nga opozita.

Boçi tha gjithashtu se Prokuroria e Posaçme duhet të japë informacion lidhur me tre paditë që ka depozituar PD. Nga ana tjetër, deputetja Ermonela Felaj ka kërkuar standard për procedurat.

“Të jemi të qartë se motivacionet e këtij komisioni janë ato që lidhen me shpenzimin korruptim të parasë publike, janë 400 milion euro. Iniciativa jonë nuk është e sotmja, por është në mbrojtje të interesit publik. Drejtorit të ri të policisë ti kërkohen të dhënat e Tims për personat në hetim.

LEXO EDHE  Sherr me thika mes adoleshentëve shqiptarë, dy të plagosur

Ne si komision ti drejtohemi SPAK dhe meqenëse PD ka depozituar tre kallëzime penale, kërkon që të marrë informacion në lidhje me kërkesën e saj. Pyetja jonë është nëse është regjistruar kallëzim penal? Prokuroria duhet të na informojë. Nëse është regjistruar kallëzimi ne kërkojmë informacion për veprimet hetimore të kryera dhe në cfazë ndodhen. Pjesa e kërkesës është se cilat persona i atribuohet vepra penale? A po hetohet shtetasi Edi Rama, Damian Gjiknuri, Alqi Bllako, Klodian Zoto, Mirel Mërtiri? Kur do të paraqiten kërkesat në gjykatë për këto çështje?”, tha Boçi.